ca cs de en es fr he it ro

BERLIN MEMOPOLIS

Expoziție de fotografie
Cu lucrări de Eckhard Hammel și Angela Scheuren

Centrul federal de educație și training, Brandenburg

martie 2014 - februarie 2015

...

Monumente se găsesc în fiecare metropolă. Însă în niciuna nu sunt atât de numeroase monumente memoriale precum în Berlin, metropola monumentelor memoriale. BERLIN MEMOPOLIS.

În timp ce monumentele comemorează fapte istorice așa cum sunt ele descrise în cărțile de istorie, monumentele memoriale amintesc de masa de victime necunoscute si cruzimi de nedescris.

Însă monumentele memoriale cer mai mult decât aducere aminte. Întotdeauna au țintit spre viitor si împotriva repetării istoriei. În acest interval dintre trecut și viitor, monumentele cheama către contemporaneitate.

BERLIN MEMOPOLIS

Expoziția BERLIN MEMOPOLIS cuprinde pe 3 nivele în jurul a 50 de lucrări fotografice, fragmente din zona monumentelor memoriale artistice și inscripțiile acestora.

Aceste obiecte sunt subtile și complexe, cu o pluriperspectivă. Își schimbă aparența conform unghiului din care sunt privite. Fiecare fotografie încearcă să captureze una din aceste perspective, în care un obiect atrage ochiul privitorului, țintuindu-l sub vrajă.

Monumentele prezentate captează privitorul prin compoziția lor formală. Își direcționează chemarea către prezent prin distrugerea formelor tradiționale. Indescifrabile, sunt în măsură să se prezinte arătându-se numai in ne-formă, rupte, dezmembrate, sparte.

E.H.

Fotografi

Eckhard Hammel trăiește și lucrează în Berlin.
Angela Scheuren trăiește și lucrează în Rommerskirchen în apropiere de Köln.

Partener

Zentrum für Offene Kommunikation
Centrul pentru comunicare deschisă, Berlin

CultD. Communication unlimiteD